Zwaluw maatje te groot voor ODC

ODC is er niet in geslaagd om het titelkandidaat Zwaluw VFC moeilijk te maken. Op het eigen sportpark Molenwijk gingen de tricolores met 0 - 2 onderuit. Op de uitslag viel weinig af te dingen want de Vughtse ploeg was deze keer duidelijk een maatje te groot. Door de nederlaag is ODC afgezakt naar de gedeeld achtste plaats op de ranglijst met 18 punten uit 16 wedstrijden.

Na het verlies van vorige week tegen ZIGO, wist ODC vooraf al dat het ook tegen titelkandidaat Zwaluw VFC een lastige partij zou gaan worden. Al na vijf minuten bleek dat dat een juiste inschatting was. Na een Vughtse vrije trap vanaf links kregen de tricolores de bal niet goed weg. De afgeslagen bal kwam bij Dylan Laponder terecht die keihard laag uithaalde: 0 - 1. De Boxtelse ploeg ging op zoek naar de gelijkmaker maar wist weinig potten te breken. Aan de andere kant kwamen ze in de 15e minuut goed weg toen Quinten van Haaren namens Zwaluw de lat raakte. De enige goede kans die de thuisploeg voor de pauze kreeg was voor Lennart Sannen. Hij zette goed door en kwam daardoor oog in oog met Zwaluw-keeper Bart Hulsbosch te staan. In de afronding ging de bal echter net over. Vlak voor rust kwam ODC nog een keer goed weg toen Van Haaren binnen de zestien naar de grond ging maar de scheidsrechter er geen overtreding in zag.

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Zwaluw bleef de bovenliggende partij. Stef van Alphen schoot vlak na rust rakelings naast maar dat was zo’n beetje het enige wapenfeit van de ploeg van trainer Piet Drijvers. De 0 - 2 hing lange tijd in de lucht maar Zwaluw slaagde er aanvankelijk niet in om ODC-doelman Robbie Roelofs te passeren. Twee keer ging de bal tegen de lat en een paar keer werd een opgelegde kans niet benut. Daardoor bleef het lange tijd spannend. In de 81e minuut was het uiteindelijk Bram van der Meer die namens de Vughtenaren de wedstrijd besliste en na een lange dribbel de 0 - 2 eindstand op het scorebord zette.

Na deze nederlaag staat ODC gedeeld 8e met 18 punten uit 16 wedstrijden. De onderlinge verschillen zijn echter klein want de nummer 6 heeft slechts 4 punten meer dan de nummer 12. Volgende week zondag 19 maart gaat ODC op bezoek bij RKDVC, de nummer 7 op de ranglijst. De wedstrijd in Drunen begint om half drie.
Auteur: Sjef Engelbart