Dré de Bie langer bij FC Den Bosch

Dré de Bie (12) speelde tot de zomer van 2019 bij ODC. Na het behalen van het kampioenschap met JO10-1 verruilde hij de tricolores met FC Den Bosch. Deze week werd bekend dat Dré ook de komende jaren in de Brabantse hoofdstad voetbalt. ODC is trots op de prestaties van de centrale middenvelder die fan is van Lionel Messi, maar ook Steven Berghuis een goede voetballer vindt. Hieronder lees je het interview met Dré uit Brabants Centrum van 15 april 2021.

Viermaal per week staat hij het trainingsveld van FC Den Bosch. En voordat de coronacrisis de voetbalcompetitie lamlegde, speelde hij tegen leeftijdsgenoten van PSV, Sparta Rotterdam en VVV-Venlo. Vorige week kreeg hij te horen dat hij langer mag blijven bij FC Den Bosch. En daarmee gaat een droom in vervulling. ,,Volgend seizoen ga ik spelen in de JO13-1”, vertelt de tiener trots. ,,Samen met veel teamgenoten heb ik vijf testwedstrijden gespeeld en werd gekeken of ik goed genoeg was. Toen ik werd gebeld en het goede nieuws hoorde, was ik écht heel blij.”

Dré traint elke week op maandag, dinsdag en donderdag. Nu de competitie vanwege corona is onderbroken, wordt ook op zaterdag getraind. ,,Soms trainen we in stadion De Vliert”, glundert de jonge voetballer. ,,Dat is echt cool. Op andere dagen trainen we op de velden van BVV, naast het stadion.” Zijn ouders brengen hem naar de training en pikken hem na afloop ook weer op. ,,Volgend jaar ga ik naar het Rodenborch-College in Rosmalen en ga ik met de trein”, vervolgt Dré, die nu in groep 8 van De Hobbendonken zit.

OP DE CAMPING
De eerste jaren van zijn nog prille voetbalcarrière beleefde Dré bij ODC. Hij begon bij de kidsclub, stroomde door naar de mini’s en doorliep daarna verschillende teams. ,,Toen ik werd gescout door FC Den Bosch ben ik eerst nog kampioen geworden met de JO10-1 van ODC”, vertelt hij. ,,Ik vind het erg leuk bij FC Den Bosch. Natuurlijk wil ik graag profvoetballer worden, al mis ik mijn ODC-team soms.”

Dré is supporter van FC Den Bosch, maar vindt ook Feyenoord een mooie club. ,,Ik ben fan geworden op de camping in Oisterwijk”, grinnikt hij. ,,We komen heel vaak op de camping. Daar zijn veel jongens voor Feyenoord. Steven Berghuis vind ik goed, maar Lionel Messi is de beste.” Die speelt in de aanval, een positie waar Dré zich ook thuis voelt. ,,Mijn trainer verwacht dat ik volgend seizoen vaker links- of rechtsvoor ga spelen.”

Dré hoopt op nog een aantal mooie jaren bij FC Den Bosch. ,,Het is jammer dat corona er is. Dit seizoen zouden we meedoen aan een toernooi in Duitsland, maar dat ging niet door. Daardoor konden we niet spelen tegen Bayern München, Chelsea en Juventus. Ik had graag van ze gewonnen.”

OP DE FOTO: Dré de Bie poseert nabij de Kinderboerderij in Boxtel-Oost, vlakbij zijn huis. De jonge voetballer blijft ook de komende seizoenen verbonden aan de jeugd van FC Den Bosch. (Tekst en foto: Marc Cleutjens. Bron: Brabants Centrum).Dré de Bie FC Den Bosch foto Marc Cleutjens 12

Auteur: Marc Cleutjens