Update Corona Maatregelen / Kantines dicht / geen toeschouwers bij trainingen en wedstrijden.

Het kabinet heeft maandagavond nieuwe ingrijpende maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen treffen de samenleving en ook het amateurvoetbal hard. De komende drie weken mag bij geen enkel (sport)evenement nog publiek aanwezig zijn en zijn de kantines dicht.

Basisregels

De volgende basisregels blijven van kracht:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Probeer drukte te vermijden.
  • Was vaak je handen.


Kantines gesloten
Vanaf 29 september 18:00 uur gaan de kantines tijdelijk dicht. In ieder geval t/m 22 oktober 18:00 uur.

Geen toeschouwers bij wedstrijden-trainingen
Vanaf 29 september 18:00 uur zijn er gedurende 3 weken geen toeschouwers toegestaan bij wedstrijden en trainingen. Dit betekent dat alleen de spelers en de teambegeleiding toegang hebben tot het sportpark. Andere toeschouwers zoals ouders/verzorgers en andere belangstellenden hebben geen toegang tot het sportpark. De kinderen kunnen worden afgezet bij de aangegeven ingang van de sportparken en bij de aangegeven uitgangen weer worden opgehaald. Verzoek om ook hier de 1,5 meter regel in acht te nemen.

Spelers die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk het sportpark verlaten.

Uitzondering voor chauffeurs bij uitwedstrijden
Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m JO19 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Deze uitzondering geldt alleen voor de chauffeurs en dus niet voor meereizende toeschouwers.

Maximaal 5 chauffeurs per team

ODC gaat ervan uit dat een maximum van 5 auto’s per team voldoende moet zijn. Dit betekent dat er maximaal 5 chauffeurs exclusief begeleiding van het team worden toegelaten op het Sportpark.

De volledige maatregelen van de overheid en KNVB vind je op https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen/

De meest gestelde vragen en antwoorden vind je op https://www.knvb.nl//veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal






Bijlage


Auteur: Bestuur ODC